Радијске емисијеВидео записи

Дијалог култура

Емисија „Дијалог култура“ посвећена је сазнајној, културној и социо-културној покретљивости кроз векове и цивилизације, сазнајним достигнућима савремене науке и технологије, интеракцијама разнородних области стваралаштва, уметности и знања, те настанку нових дисциплина и културолошких феномена које у том прожимању настају.

„Дијалог култура“ има за циљ да допринесе осветљавању интелектуалног духа епохе и бољем познавању различитих култура, те афирмацији дијалога међу њима. Дијалог култура заокупља антропологе, културологе, социологе, лингвисте, историчаре, филозофе, правнике, економисте, политикологе и научнике природних наука.

Дренка Добросављевић (Фото: Зоран Дејановић)

Интелектуална елита Европе се последњих деценија не без разлога интензивно бави питањима идентитета и прожимања култура, као и са тематиком дијалога развијених и земаља у развоју и међуделовањем различитих сазнајних дисциплина. Прожимања између различитих сфера вредности, пре свега традиционалних и модерних, како са становишта технолошких иновација и развоја науке, тако и са ставновишта културних идентитета и развоја цивилизације – представља поље анализе које је,  данас на прагу трећег миленијума, више него икада до сада актуелно, услед информатичке револуције, која је повезала цео свет и услед других врста глобалних веза наше планете. Опште је мишљење да ће развој наше цивилизације зависити од дијалога различито усмерених културних чинилаца. „Дијалог култура“ је намењен свим креативним и интелектуално радозналим личностима.

Уредница и ауторка: Дренка Добросављевић

2014.
2013.
2012.
2011.
2010.
2009.
2008.
2014.
[videogallery view=“2014-nauka“]
2012.
[videogallery view=“2012-nauka“]
2011.
[videogallery view=“2011-nauka“]