Најновије вести о научном раду

Еразмус студентска мрежа из Новог Сада (ESN NS) организује Erasmus+ chat који ће се одржати на званичној ESN Facebook страници 28.04. 2021. са почетком у 15:30 часова.

Догађај је намењен студентима Природно-математичког факултета који ће имати прилику да чују искуства и практичне савета од студената са њиховог факултета који су већ учествовали у Еразмус плус програму академске мобилности и да им поставе сва питања у вези са разменом путем Google форме.

Гости Erasmus+ Chat-а су студенти Филип Галечић и Ксенија Церовић.

JCI (Junior Chamber International) је међународна организација младих лидера и предузетника. Има преко 200.000 активних и милионе почасних чланова који учествују у пројектима, конференцијама и семинарима. Броји више од 5.000 локалних организација у преко 100 земаља широм света.

JCI пружа могућност својим члановима за лични и професионални развој кроз тренинге, лидерске прилике, умрежавање, друштвене догађаје и рад на пројектима који доприносе побољшању локалне заједнице.

TOYP конкурс Србија амењен је промоцији младих људи. У оквиру овогодишњег TOYP конкурс у организацији JCI Новог Сада расписане су четири категорије за које кандидати могу да се пријаве. Одлуку о најбољима доноси жири у чијем саставу се налазе стручњаци из датих области. Национални пројекат завршиће се 30. априла, након чега ће свечаним уручивањем награда бити проглашен победник из сваке области. Победницима ће бити омогућен наставак аплицирања, али овог пута на међународном нивоу, где их – уколико се истакну међу најбољим кандидатима из целог света – у новембру чека наградни пут на JCI Светску конференцију у Јоханесбургу у Јужноафричкој Републици. Тамо ће имати прлику да упознају младе лидере широм света, размењују своје идеје са њима и стекну многа познанства која ће им сигурно бити значајна у будућности.

Апликације трају у периоду од 5. до 23. априла.

 

Задовољство нам је да студенте Департмана за хемију, биохемију и заштиту животне средине и све остале заинтересоване колеге позовемо на онлајн предавање професорке Мерсихе Суљкановић са Природно-математичког факултета Универзитета у Тузли, која на Природно-математичком факултету борави преко CEEPUS network пројекта “Education of Modern Analytical and Bioanalytical Methodsс” у циљу наставне мобилности.

Предавање на тему “Могућности употребе алтернативних растварача у екстракцијским техникама” ће се одржати у уторак, 20. априла 2021. у 13 часова путем апликације Microsoft Teams.

International Student Conference on Environment and Sustainability 2021 ће се одржати од 5.-6. јуна 2021. године (онлајн). Наша докторанткиња Тамара Апостоловић је 2019. године била европски добитник стипендије за учешће на овој конференцији.

Рок за пријаву: 20 мај 2021.

Download the PDF file .