Удружење студената туризма и угоститељства Павле Томић ове године организује свој други по реду Мини-сајам Са Србијом на ТИ, који ће бити одржан 25. маја на Природно-математичком факултету у Новом Саду. Овогодишњи сајам има за циљ промоцију руралног туризма и туристичке понуде села Србије.

Сајам се састоји из сајамског и конференцијског дела. У сајамском делу посетиоци могу видети приказ живота на селу који ће волонтери, подељени по различитим активностима и темама, својом креативношћу и маштом представити публици. У конференцијском делу, који траје упоредо са сајамским делом, млади имају могућност да чују занимљива и едукативна излагања предавача из струке, туристичких и сеоских организација, удружења, сеоских домаћинстава и утицајних људи у туризму.

Удружење је тренутно у потрази за волонтерима. Прошле године, њих су углавном чини студенти са Природно–математичког факултета, али такође и млади људи и студенти из Новосадског волонтерског сервиса и осталих факултета.

Ове године, волонтери би били подељени у 2 сектора:

  • волонтирање на штанду – задатак волонтера ће бити осмишљавање и представљање села из неког угла (сеоска кућа, народна ношња, обичаји, домаћа храна, рад на селу, специфично сеоско насеље у Србији итд.)
  • хостинг – улога у организацији догађаја (припрема догађаја, дочек гостију и предавача, фотограф итд.)

Свим волонтерима биће обезбеђени сертификати, а након догађаја планирамо да организујемо журку захвалности свим волонтерима. Удружење охрабрује све амбициозне и креативне младе људе и студенте који поседују, пре свега, јаку иницијативу, вољу и иновативне идеје, да се прикључе догађају и постану члан екипе.

Пријаве су отворене до 10. маја.

Контакт: