Српска академија наука и уметности Огранак у Новом Саду и Департман за математику и информатику Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду организују међународну конференцију посвећену стогодишњици рођења Академика Богољуба Станковића, Harmonic analysis and distributions, HANDS 2024.

Конференција ће се одржати у Новом Саду у периоду 10.-12. априлa 2024. године.

Учешће на конференцији је пријавило више од педесет научника из 13 земаља (Аустрија, Босна и Херцеговина, Енглеска, Италија, Мађарска, Македонија, Немачка, Србија, Турска, Финска, Француска, Хрватска, Шведска). Током радног дела конференције одржаће се више од тридесет предавања, од чега седам предавања по позиву. Конференцију ће отворити Академици Стеван Пилиповић и Теодор Атанацковић уводним предавањем посвећеним животу и делу Академика Богољуба Станковића.

Конференцију су подржали Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност, пројекат САНУ Једначине са сингуларитетима кроз методе уфнкционалне анализе, као и национални међународни пројекти: GOALS, FluidVarVisc, FROPETH, и Theory and Practice of time-frequency analysis.