Најновије вести о студијама

Придружите се једном од наших убрзаних курсева припреме за полагање пријемног испита из ХЕМИЈЕ, односно ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ. Курсеви се реализују онлајн од 12.-16. јуна 2023. године, са почетком у 10 сати.

Затим, 17. јуна 2023. године организујемо полагање пробног пријемног испита.

Детаље и пријаву можете погледати на следечим линковима:

Датум Време Пријемни испит из Локација

понедељак
26.06.2023.

9:00

туристичке географије и основа туризма и угоститељства
(модули: Туризам и Ловни туризам)
географије, информатике и рачунарства
(Геоинформатика)
А1 и A7 (Департман за математику и информатику/Департман за физику)
А1 и А2 (Департман за биологију и екологију)
С1 (Департман за географију, туризам и хотелијерство)
12:00 куварства и услуживања
(модули: Хотелијерство и Гастрономија)

географије 
(Професор географије)
уторак
27.06.2023.
9:00 математике и информатике А1 и A7 (Департман за математику и информатику/Департман за физику)
А1 и А2 (Департман за биологију и екологију)
11:30 биологије
14:00 хемије
заштите животне средине
среда
28.06.2023.
9:00 оптике и физике (или математике) А1 (Департман за математику и информатику/Департман за физику)

Природно-математички факултет Универзитета у Новом Саду обавештава да ће се одбрана докторске дисертације кандидата Милоша Аврамова под насловом „Структурно-неуређени протеини кукурузног пламенца Ostrinia nubilalis (Hbn, 1796)“ / „Intrinsically disordered proteins of the European corn borer Ostrinia nubilalis (Hbn, 1796)“ одржати 2. јуна 2023. године, са почетком у 12 часова у Амфитеатру А1 на Департману за биологију и екологију Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду, Трг Доситеја Обрадовића 2.

Департман за математику и информатику Природно-математичког факултета организује бесплатне онлајн припреме за факултетске пријемне из математике и информатике. Припреме почињу у понедељак, 6. фебруара 2023. године, а заинтересовани средњошколци треба само да креирају свој налог на порталу https://edumoodle.pmf.uns.ac.rs како би узели учешће у овим припремама.

Кроз претходних више од 10 година припрема прошло је неколико хиљада веома задовољних средњошколаца. Од 2019. године ове припреме се одржавају онлајн, како би се омогућило свим средњошколцима из Србије и из региона, да се спреме за пријемни, а да не морају физички да буду у Новом Саду.

Припреме ће и ове године покрити све области које су матурантима неопходне да би успешно положили факултетски пријемни испит из математике и информатике.

Природно-математички факултет у Новом Саду жели свим средњошколцима да пружи једнаке шансе за упис на факултет и зато су ове припреме као и претходних година – у потпуности бесплатне. Ученици могу да се прикључе припремама у било ком тренутку, а сви часови ће бити снимљени и сви регистровани средњошколци моћи ће ову наставу и одложено да погледају.

Припремна настава ће се држати сваког уторка од 20 часова, а први час је заказан за понедељак, 6. фебруар 2023. године од 20 часова.

На припремама ће бити обрађене све теме које долазе на пријемни, а потом ће неколико часова бити посвећено решавању оних задатака које ученици желе да решимо заједно. Такође, током припрема биће одржан и пробни онлајн пријемни.