Позивамо вас да присуствујете догађају MATLAB Day који ће се одржати у петак, 17. маја 2024. године, с почетком у 9 часова, у амфитеатру зграде Ректората Универзитета у Новом Саду (у приземљу). На догађају ће детаљније бити представљен софтверски пакет MATLAB, који значајно олакшава истраживања у већини научних области, а за који Универзитет у Новом Саду поседује општу, универзитетску MATLAB лиценцу почев од децембра 2023. године, те је он на располагању за коришћење свим заинтересовним студентима и запосленима на УНС-у.

Током ове радионице, MATLAB тренери ће представити могућности овог софтвера у различитим научним дисциплинама, а биће представљена и огромна база курсева подржаних MATLAB-ом из различитих научних области који се могу бесплатно користити.

Овом приликом посебно позивамо све заинтересоване студенте и наставно особље који још увек немају довољно информација о овом моћном истраживачком и наставном алату, да присуствују радионици и искористе прилику да сазнају више о коришћењу MATLAB алата.