Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић приредио је пријем у Покрајинској влади за др Мирјану Ивановић, редовног професора на Природно-математичком факултету, поводом Дана родне равноправности.

Влада Републике Србије усвојила је прошле године одлуку да се 11. јун обележава као Дан родне равноправности. Наиме, наведеног датума 1842. године одобрено је школовање жена у Србији.

Координациони тим мреже „Живот без насиља“, који је основан на иницијативу Покрајинског заштитника грађана – омбудсмана, предложио је да се ове године Дан родне равноправности обележи под слоганом: „Жене у фокусу“.

Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност одлучио је да ове године жена у фокусу буде проф. др Мирјана Ивановић – редовни професор на Природно-математичком факултету Универзитета у Новом Саду; члан Националног матичног одбора за електронику, телекомуникације и информатику Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и члан Управног одбора „Развојно – истраживачког Института за вештачку интелигенцију“, истог министарства.

Професорка Ивановић је прошлогодишњи носилац Признања за научну изузетност за 2020. годину, у области природно-математичких наука, подобласт за математику и информатику.

Такође, била је ментор и иницијаторка установљења награде „Александар Поповић“, којом се чува сећање на трагично страдалог асистента Природно-математичког факултета.