Атлетски тим Департмана за биологију и екологију, који је предводио наш директор, професор др Горан Аначков, успешно је учествовао на 29. Новосадском полумаратону, одржаном у недељу 27. марта 2022. године. После две дуге године паузе изазване пандемијом корона вируса, наше колегинице и колеге су се поново окупили и по трећи пут бранили боје Департмана на штафетном полумаратону.

Наступила су два тима – пужеви и корњаче, а бржи су били пужеви предвођени професором др Небојшом Андрићем, који је, уз велику помоћ Немање Спасојевића и Филипа Николића, стигао на циљ за свега 1 сат и 43 минута! У тиму корњача, који је био спорији само осам минута, свој велики допринос дао је професор др Горан Аначков, заједно са Реком Каром, Ивом Узелац и дебитантом у екипи, Николом Кривокућом.

Честитке свим нашим члановима на одличној енергији и спортском духу, уз позив и осталим запосленима на Природно-математичком факултету да узму учешћа на предстојећем 30. Новосадском маратону, који ће се одржати 9. октобра 2022. године.