Дан Универзитета у Новом Саду и 61. годишњица оснивања Универзитета свечано су обележени у Ректорату 28. јуна 2021. године промоцијом нових професора емеритуса, као и отварањем изложбе „60 година Универзитета у Новом Саду“ Музеја Војводине.

Присутне је на почетку свечаности поздравио ректор Универзитета проф. др Дејан Јакшић, а честитке поводом Дана Универзитета упутила је путем видео поруке ректорка Универзитета у Београду и председница Kонференције универзитета Србије проф. др Иванка Поповић.

На свечаности су промовисани нови професори емеритуси, којима је Сенат Универзитета у току школске 2020/2021. године доделио ово престижно универзитетско признање: проф. др Јован Поповић (Медицински факултет), академик Стеван Пилиповић (Природно-математички факултет), проф. др Љиљана Пешикан-Љуштановић (Филозофски факултет) и проф. др Тихомир Петровић (Педагошки факултет у Сомбору). Нове професоре емеритусе на свечаности је представила проф. емеритус др Рамила Маринковић Недучин, председавајућа Председништва Kлуба професора емеритуса Универзитета, а повеље о додели звања професор емеритус уручио је ректор Јакшић.

У наставку свечаности, у холу Ректората отворена је изложба „60 година Универзитета“, коју је приредио Музеј Војводине, у сарадњи са Универзитетом и свим његовим факултетима и институтима. Ауторка изложбе је Чарна Милинковић, виши кустос – историчар у Музеју Војводине.