У оквиру пројекта WATERTOUR – „Развој воденог туризма на пловним путевима који повезују Мађарску и Србију“ (HUSRB/1602/31/0204) је 12. октобра 2018. године на Факултету за спорт и физичко васпитање одржан радни састанак пројектног тима. Стручни део у вези спровођења саме наставе која је предвиђена пројектом, а одржаваће се ван Факултета, представио је проф. др Борислав Обрадовић у сарадњи са проф. др Миланом Цветковићем. Аспекте имплементације и корекције у самим активностима ФСФВ пројектног тима, представили су др Даринка Коровљев и Горан Јаничић.

Са Природно – Математичког факултета (са Департмана за географију, туризам и хотелијерство) састанку су присуствовали проф. др Кристина Кошић, проф. др Александра Драгин и проф. др Мирослав Вујичић и колегиница доц. др Рита Хорак, продеканица за науку са Учитељског факултета на мађарском наставном језику. Професори са Департмана за географију, туризам и хотелијерство су представили аспекте туристичких, културних и еколошких ресурса подручја Тисе и водотокова Дунав-Тиса-Дунав, као и идеје о будућој изради туристичке руте обогоћене спортско рекреативним и културним садржајима које ће спремити заједнички са осталим колегама из тима. Размотрено је подручје од Сегедина до Новог Сада, те ће се припремити прецизна рута са камповима за наредни сусрет већ за пар недеља.

Студенти свих наведених Факултета, као и студенти из Сегедина, биће укључени у овај јединствен пројекат који подразумева веслање рутом од Сегедина до Новог Сада Тисом и Дунавом.