Дана 5.10.2018. године у Сегедину на Institute of Physical Education and Sports Science, одржан је састанак пројекта WATERTOUR – „Развој воденог туризма на пловним путевима који повезују Мађарску и Србију“ (HUSRB/1602/31/0204) којем су присуствовали сви чланови пројектног тима са Департмана за географију, туризам и хотелијерство (др Кристина Кошић, др Имре Нађ, др Анђелија Ивков Џигурски, др Александра Драгин и др Мирослав Вујичић). Састанку су присутвовали и представници свих факултета из Сегедина, као и представници Факултета за спорт и физичко васпитање из Новог Сада и Учитељског факултета на мађарском језику из Суботице.

Руководилац пројекта са University of Szeged, „Juhász Gyula“ Faculty of Education др Gyori Ferenc је детаљно образложио даље пројектне задатке, а потом се дискутовало о потенцијалним датумима за реализацију свих догађаја које организују пројектни партнери.

Након тога је поднет извештај о првом излету на мађарском делу Тисе, на којем су били и наши представници др Кристина Кошић и др Мирослав Вујичић.