Делегација Природно-математичког факултета у саставу проф. др Наташа Симин (Департман за хемију, биохемију и заштиту животне средине), Ивана Пејовић (стручни сарадник за међународну сарадњу) и Гордана Влаховић (шеф Канцеларије за међународну сарадњу) је од 15.-16. децембра 2022. реализовала веома успешну посету Технолошком универзитету у Грацу. Сарадња са овим стратешким партнером из Аустрије траје више од 15 година и реализује се кроз Летњу школу хемије (размена студената на стручној пракси), Еразмус+ програм академске мобилности на свим нивоима и друге активности које смо обострано препознали као кључне за будући развој у области наставе, науке и иновација.

Циљ ове посете је био проширење активности међународне сарадње и редефинисање постојећег оквирног уговора о сарадњи како би се интензивирало заједничко учешће у научно-истраживачким пројектима и успостављање зеједничких студијских програма.

Изванредни домаћини делегације са ПМФ-а су били проф. Франк Ухлиг, декан Факултета за техничку хемију, хемијско-процесно инжењерство и биотехнологију и Канцеларија за међународну сарадњу Технолошког универзитета у Грацу.