Свечано уручење Награда „Др Зоран Ђинђић“ за 2019. годину и Награда најбољим студентима Универзитета у Новом Саду у школској 2018/2019. години одржано је у четвртак, 26. децембра 2019. године у амфитеатру зграде Ректората Универзитета у Новом Саду.

На свечаности су уручене следеће награде: прва, друга и трећа награда „Др Зоран Ђинђић” за младог научника и истраживача за 2019. годину, Награда „Др Зоран Ђинђић“ за најбољи дипломски рад, завршни рад на мастер академским студијама или магистарски рад из филозофских и социолошких наука за 2019. годину, награда Најбољи студент Универзитета у Новом Саду и награде Студенти генерације у појединим наставно-научним областима у школској 2018/2019. години.

Овогодишњи лауреат Прве награде „Др Зоран Ђинђић“ за младог научника и истраживача је др Снежана Паповић, истраживач сарадник на Природно-математичком факултету Универзитета у Новом Саду, лауреат Друге награде је др Бранимир Павлић, доцент на Технолошком факултету Универзитета у Новом Саду и треће награде др Небојша Павловић, асистент на Медицинском факултету Универзитета у Новом Саду.

Добитник награде „Др Зоран Ђинђић“ за најбољи дипломски рад, завршни рад на мастер академским студијама или магистарски рад из филозофских и социолошких наука у 2019. години је Александар Остојић, за мастер рад „Clavis universalis као ослобађање значења. Бруно и Лајбниц о бесконачним могућностима сазнања“, који је одбрањен на Филозофском факултету Универзитета у Новом Саду.

Лауреат награде Најбољи студент Универзитета у Новом Саду у школској 2018/2019. години је Желимир Тришић, која је са укупном просечном оценом 10,00 завршио основне академске студије мехатронике на Факултету техничких наука Универзитета у Новом Саду.

Поред ових награда, на свечаности су први пут уручене награде Студент генерације у појединим наставно-научним областима, чији су добитници најбољи дипломци Универзитета у областима природно-математичких, техничко-технолошких, друштвених, хуманистичких и медицинских наука, као и уметности. Филип Блашковић са Природно-математичког факултета добитник је награде Студент генерације у области природно-математичких наука, Милица Бановић са Факултета техничких наука је лауреат награде Студент генерације у области техничко-технолошких наука, Лана Ференчек са Правног факултета лауреат је награде Студент генерације у области друштвених наука, Страхиња Калинић са Филозофског факултета добитник је награде Студент генерације у области хуманистичких наука, Ивана Дамјанов Илић са Академије уметности добитница је награде Студент генерације у области уметности и Данило Кузман са Медицинског факултета добитник је награде Студент генерације у области медицинских наука.

Финансијски покровитељ награда „Др Зоран Ђинђић“ и награде Најбољи студент Универзитета је Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност Аутономне покрајине Војводине, док је Универзитет у Новом Саду определио средства за награде Студент генерације у појединим наставно-научним областима.