Atletski tim Departmana za biologiju i ekologiju, koji je predvodio naš direktor, profesor dr Goran Anačkov, uspešno je učestvovao na 29. Novosadskom polumaratonu, održanom u nedelju 27. marta 2022. godine. Posle dve duge godine pauze izazvane pandemijom korona virusa, naše koleginice i kolege su se ponovo okupili i po treći put branili boje Departmana na štafetnom polumaratonu.

Nastupila su dva tima – puževi i kornjače, a brži su bili puževi predvođeni profesorom dr Nebojšom Andrićem, koji je, uz veliku pomoć Nemanje Spasojevića i Filipa Nikolića, stigao na cilj za svega 1 sat i 43 minuta! U timu kornjača, koji je bio sporiji samo osam minuta, svoj veliki doprinos dao je profesor dr Goran Anačkov, zajedno sa Rekom Karom, Ivom Uzelac i debitantom u ekipi, Nikolom Krivokućom.

Čestitke svim našim članovima na odličnoj energiji i sportskom duhu, uz poziv i ostalim zaposlenima na Prirodno-matematičkom fakultetu da uzmu učešća na predstojećem 30. Novosadskom maratonu, koji će se održati 9. oktobra 2022. godine.