Деканица Природно-математичког факултета, проф. др Милица Павков Хрвојевић, 31. јануара 2019. године била је домаћин министру за иновације и технолошки развој др Ненаду Поповићу. У оквиру радне посете, министарска делегација је обишла научне лабораторије: Лабораторију за хемијска испитивања животне средине „Др Милена Далмација“, Лабораторију за испитивање природних ресурса фармаколошки и биолошки активних једињења (LAFIB), групу за Data Science и рачунарски кластер, као и Лабораторију за испитивање радиоактивности узорака и дозе јонизујућег и нејонизујућег зрачења.

Министар Поповић је истакао да Србија има најбоље инжењере у овом делу Европе и да је то наш највећи потенцијал за будући економски развој. „Универзитет у Новом Саду је рекордер у Европи, а вероватно и у свету, по броју компанија које су основали његови професори и студенти. То говори да овај град не само да има одличну научно-истраживачку кадровску базу, већ има и одличну предузетничку културу, што је данас неодвојиво од науке“, рекао је министар. Он је изразио задовољство што Природно-математички факултет у Новом Саду реализује бројне пројекте са привредом, јер према његовим речима, наука не треба да служи искључиво библиотекама и полицама, већ је њена сврха да олакша живот људи и унапређује привреду и индустрију.

„Повезивање науке са привредом и индустријом, а у функцији стратегије развоја земље је један од примарних задатака Природно-математичког факултета. Факултет константно ради на уговарању научне и техничке сарадње са бројним институцијама у земљи и иностранству јер, права провера научних резултата може бити постигнута тек када они нађу своје место у привредном развоју земље. Квалитетне иновације зависе од квалитетног односа и неговања фундаменталних наука, а од круцијалног значаја је улагање у инфраструктуру и развијање постојећих ресурса.“ рекла је проф. Павков Хрвојевић том приликом.