Дана 25. децембра 2017. године на Природно-математичком факултету је потписан Протокол о сарадњи Фонда „Европски послови“ АП Војводине са Природно-математичким факултетом Универзитета у Новом Саду.

Циљ овог протокола јесте успостављање процедура за унапређење сарадње и координације између Фонда „Европски послови“ Аутономне Покрајине Војводине и Природно-математичког факултета на пословима повезивања високошколског образовања, науке и покрајинске администрације ради остваривања и обезбеђивања заједничких интереса, креирања европских пројеката, промоције образовних, економских и административних капацитета, образовања кадрова и менаџмента за потребе европских интеграција, те усклађивања сопствених програма, пројеката и активности у области европских интеграција. Уз то, сарађиваће се у оквиру информисања јавности о коришћењу претприступних и других инструмената развојне политике, промоције европских вредности и регионалне политике као инструмента за јачање привредних капацитета, посебно кроз сарадњу са релевантним међународним и домаћим институцијама.

„Фонд „Европски послови“ АП Војводине и Природно-математички факултет ће остваривати сарадњу и размену информација организовањем сусрета како би се обезбедила размена информација у вези са активностима које се односе на припрему и имплементацију пројеката у области европских интеграција, организовањем различитих облика едукације у оквиру делатности страна, утврђивањем планова и програма рада у процесима европских интеграција и то у оним областима које су од интереса за обе стране, организовањем манифестација у циљу промоције европских вредности и процеса европских интеграција, организовањем, по потреби, заједничких конференција за новинаре, организовањем стручне праксе студената Природно-математичког факултета, као и организовањем тематских, групних посета студената Природно математичког факултета Фонду „Европски послови“ АП Војводине, с циљем упознавања са делатношћу и пословном праксом Фонда“, пише у Протоколу.