Од 3. до 6. марта 2017. године у Солуну  је одржано 10. Међународно кулинарско такмичење јужне Европе, у организацији Кулинарске Асоцијације северне Грчке. Такмичење је подржано од стране Светске кулинарске асоцијације (WACS) и Министарства за туризам Грчке, односно Владе Грчке.

На такмичењу је учествовало преко 400 такмичара из десетак земаља: Тајван, Турска, Кипар, Црна Гора, Грчка, Летонија, Украјина, Србија… а судиле су најбоље светске судије из Грчке, Италије, Француске, Мексика, Словеније, Црне Горе, Кипра, Јапана, Тајвана, Немачке, САД, Турске, Летоније, а својим присуством такмичење је увеличао и први човек Светске кулинарске асоцијације господин Томас Гуглер.

Департман за географију, туризам и хотелијерство новосадског ПМФ-а, имао је представнике на овом престижном такмичењу, који су се кући вратили са признањима:

  • Горан Радивојевић, наставник вештина из области гастрономије – сребрна медаља у категорији „Јела од птица и перади“ у конкуренцији кувара професионалаца,
  • Маја Бањац, студент докторских студија и асистент на Катедри за гастрономију – сребрна медаља у категорији „Јела од тестенине“ у конкуренцији кувара професионалаца,
  • Јелена Јевтић – студент 4. године модула гастрономија – диплома у категорији „Ресторански десерт“ у јуниорској конкуренцији и
  • Горан Гашпаровски – сребрна медаља у категорији „Рижото“ у јуниорској конкуренцији.

Студенти Јелена и Горан су се такмичили и у екипној дисциплини „Two to tango“, са још 15 екипа виших струковних школа, факултета и хотела и освојили бронзану медаљу.

Позитивне критике, које је наш тим добио од елитних светских судија који су сви угледни и признати шефови кухиња у својим земљама, представља велико признање квалитета, како за студенте тако и за њихове наставнике и асистенте.

На такмичењу су успостављени контакти са више универзитета из Грчке и Тајвана, те се надамо да ћемо успети да остваримо квалитетну сарадњу и да допринесемо унапређењу квалитета наставе наших студената.