Током зимског семестра 2023/2024. године пет студенткиња Природно-математичког факултета, са модула туризам, Департмана за географију, туризам и хотелијерство учествовале су у међународној виртуелној сарадњи са студентима из Америке, Лихај Вели Кампус, Државни универзитет Пенсилванија.

Студенти су заједнички истражили теме у оквиру пројекта Comparative Accessibility Project под менторством проф. др Анђеле Каур (Пен Стејт) и доц. др Драгане Вуковић Војновић (ПМФ).

Прво су имали заједничко уводно онлајн предавање на тему приступачности универзитетским и осталим садржајима за особе са инвалидитетом после чега су се поделили у групе за рад. Током две недеље урадили искуствено истраживање и припремили заједничке презентације које су једни другима представили у оквиру мини онлајн конференције.

Циљ програма је поред истраживања теме приступачности, развијање меких вештина и подизање интеркултурних компетенција и вештина комуникације у међународном окружењу.

Поред изузетног искуства, наше студенткиње су добиле сертификат од канцеларије Пен Стејт Глобал о учешћу у овом мини пројекту. Сарадња се наставља и у наредној академској школској години.