Позивамо вас на промоцију књиге Слободана Бубњевића „Алхемија бомбе“ у издању издавачке куће „Лагуна“, на Департману за физику Природно-математичког факултета, у Амфитеатру V, 24. јуна са почетком у 12 часова, о којој ће говорити њен аутор.

Слободан Бубњевић је научни новинар и писац. Рођен 1978. године у Ријеци у Хрватској, завршио је Математичку гимназију у Београду и дипломирао експерименталну физику на Физичком факултету Универзитета у Београду. Запослен је као стручни саветник за комуникације у Институту за физику у Београду. Пре тога је радио у Центру за промоцију науке, а још пре тога у београдском недељнику Време.

Популарне чланке повремено пише за америчке часописе као што је Physics Today, али сарађује и у бројним домаћим медијима, као што су РТС, Политика, Време, National Geographic Србија, Клима 101 и Одисеја. Уређује портал „Наука кроз приче“. Објавио је две збирке прича: „Пертурбације и друге невоље“ и „Страх од промаје“. Члан је Српског књижевног друштва и добитник награде Фонда „Борислав Пекић“ за роман „Седми народ“. Живи у Панчеву, са супругом Драганом Младеновић и две кћерке.