EDIT, који од 22. до 26. јула 2024. организује компанија Comtrade, је водећа летња регионална ИТ школа намењена студентима који желе да унапреде своје знање практичним искуством. Учесници током 5 дана програма користе најновије технологије и алате, раде са признатим стручњацима на изазовним пројектима из стварног света, али и уче о:

  • најновијим ИТ трендовима
  • изазовима са којима се сусрећу ИТ професионалци
  • тимском раду и сарадњи.

ПРОГРАМ #EDITworld24

Ове године, EDIT се одржава у Србији, Босни и Херцеговини и Словенији, и биће хибридни догађај: рад на пројектима ће се изводити онлајн, док ће се студенти окупљати у главним градовима својих земаља за последње дане презентација, групних активности и забаве! Учесници ће радити у мешовитим, међународним тимовима, при чему ће сваки тим имати ментора који ће их водити кроз цео пројекат. Може се одабрати један од два пројекта, односно теме креиране на основу савремених технологија и трендова унутар ИТ индустрије:

1) THE ADVANCING WORLD OF MICROSERVICE ARCHITECTURE

Прва тема овогодишњег EDIT-а обрађује архитектуру микросервиса истражујући различите аспекте развоја микросервиса унутар оквира дистрибуираног система кроз унапређивање практичног ИТ пројекта. Током 5 дана програма учесници ће научичити како да у потпуности искористе стек који се састоји од Angulara, TypeScript-а, .NET-а, C#-а и MS SQL-а. Признати стручњаци ће их водити кроз задатак који подразумева побољшање пројекта креирањем додатних микросервиса и интегрисањем у систем. Циљ програма није само проширење знања и вештина у архитектури микросервиса и технологији контејнеризације, већ и развој апликације коришћењем микросервиса и Kafka-е за међусервисну комуникацију.

2) NEURAL LANGUAGE UNDERSTANDING (NLU) IN CHATBOT APPLICATIONS

Пријављивањем за другу тему полазници добијају јединствену прилику да развију своје Python, NLU и ML вештине. Имаће могућност да одмах примене своје новостечено знање и учествују у креирању и побољшању chatbot апликације заједно са реномираним ИТ стручњацима. Заједно ће истражити развојно окружење Jupyter Notebook-а и популарних Python IDE-ова попут PyCharm-а и Visual Studio Code-а. Такође, на овом програму ће научити доста о тимском раду и сарадњи. Фокусирање на агилне методологије попут SCRUM-а или Kanbana омогућиће им лако управљање циклусом развоја и имплементације NLP модела.

Пријаве за EDIT 2024 су бесплатне.