Фондација Темпус ће у току маја 2022. одржати вебинаре и радионицу који су намењени студентима:

Радионица за студенте – Како написати добар CV?

Уторак, 10. мај 2022. 17-18.30 часова

Ова радионица у трајању од сат и по времена је намењена студентима, а посебно онима који након или у току студија желе да ступе у свет рада или им је CV потребан као део пријаве за праксу, волонтирање, курсеве или будуће запослење.

Студенти ће сазнати из којих делова се састоји добар CV, који су подаци који се наводе у сваком од обавезних делова и која је мера у њиховом навођењу, зашто је важна самопроцена вештина, које су најчешће грешке при састављању биографије и како их избећи, као и корисне савете базиране на искуству оних који врше одабир кандидата. Сазнања се на радионици усвајају искуствено, кроз рад у групи и коришћењем Europass обрасца биографије.

Радионица ће се одржати уживо, у уторак, 10. маја од 17 до 18.30 часова у Инфо центру Фондације Темпус у Београду (Теразије 39/I). За пријаву учешћа потребно је попунити регистрациони формулар, најкасније до уторка, 10. маја у 12 часова. Број учесника је ограничен.

 Вебинар – Како да се пријавите за CEEPUS размену?

Уторак, 17. мај 2022. у 16 часова

Поводом отварања конкурса за мобилности у оквиру CEEPUS програма, Инфо центар организује вебинар намењен студентима и предавачима на државним високошколским установама у Србији заинтересованим за одлазак на размене у оквиру овог програма у академској 2022/23. години. Осим општих информација о програму, на вебинару ће, корак по корак, бити демонстрирано како се подносе пријаве за CEEPUS мобилности.

CEEPUS је средњовропски програм универзитетске размене који студентима и академском особљу са државних високошколских установа из Србије омогућава академске боравке у земљама средње и југоисточне Европе.

Вебинар се одржава у уторак, 17. маја у 16 часова, а за пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар, најкасније до 17. маја у 12 часова.

 Вебинар: Могућности за мобилност студената кроз Еразмус+ програм, EESTEC Career expo – Explore Europe

Среда, 18. мај

У оквиру пројекта и манифестације EESTEC – Удружења студената електротехнике Европе под називом EESTEC Career expo – Explore Europe која, која има циљ да пружи прилику студентима електротехнике и рачунарства Европе да истраже могућности запослења и даљег студирања, Информативни центар Фондације Темпус ће 18. маја одржати онлајн презентацију о могућностима за мобилност студената из Србије али и других земаља Европе кроз програм Еразмус+.

  Презентација: Могућности за мобилност студената и младих кроз програме Еразмус+ и CEEPUS, Trening Western Balkans Alumni Association

Субота, 28. мај

У оквиру тренинга који организује Western Balkans Alumni Association (регионално удружење алумни студената учесника програма мобилности), Информативни центар Фондације Темпус ће заједно са Еразмус студентском мрежом Србије одржати презентацију о могућностима за мобилност студената и младих из Србије и региона Западног Балкана кроз програме Еразмус+ и CEEPUS. Осим чланова асоцијације, презентација је намењена студентима који до сада нису били на мобилности, а заинтересовани су да учествују. Циљна група учесника из Србије су пре свега студенти високошколских установа са територије Београда. Презентација се одржава у суботу, 28. маја, а о детаљима (тачно време и место, услови и начин пријаве) организатори и Фондација Темпус ће благовремено обавестити јавност путем својих канала информисања.