Универзитет у Новом Саду расписао је трећи јавни позив за пријаву студената за Еразмус+ КА103 стипендије за стручне студентске праксе према Еразмус+ програмским земљама.

Студенти Универзитета у Новом Саду могу да се информишу о свим детаљима конкурса за финансирање Ерасмус+ студентских пракси преко сајта Универзитета у Новом Саду.

Конкурс је отворен до 21. јануара 2022. године.

Трајање одобрених мобилности је два месеца, а период реализације је фебруар-април 2022. године.

У току трајања конкурса, а у циљу подношења потпуне документације, потребно је да заинтересовани кандидати пронађу компанију или организацију у једној од програмских земаља, која је спремна да у периоду фебруар-април 2022. године буде домаћин Ерасмус+ праксе и да предвиђена пракса буде у складу са студијским програмом кандидата и одобрена од стране матичног факултета.

Постоје три различита вида студентске праксе које подржава програм Еразмус+:

  1. Студентске праксе интегрисане у план и програм (које су део студија)
  2. Добровољне студентске праксе (нису обавезне за студије, али се признају у додатку дипломи)
  3. Студентске праксе за студенте који ускоро дипломирају (пракса мора бити обављена најкасније годину дана после завршених студија, док учесници мобилности морају имати статус студената у фази пријављивања за овај тип мобилности)

Канцеларија за међународну сарадњу Природно-математичког факултета одржала је онлајн презентацију овог позива у уторак, 11. јануара 2022. године. Уколико нисте били у могућности да испратите ту презентацију можете преузети слајдове у .pdf формату или погледати снимак:

За сва додатна питања и недоумице, студенти ПМФ-а могу заказати онлајн консултације са Канцеларијом за међународну сарадњу ПМФ путем е-адресе: erasmus@pmf.uns.ac.rs или их посетити сваког радног дана у периоду од 9-10 часова (Деканат ПМФ-а, приземље, канцеларија бр. 6).