Студентски иновациони центар Електронског факултета (СИЦЕФ) организује девету по реду конференцију Technology ’n’ Trends (T’n’T).

Technology ’n’ Trends је вишедневна конференција, организована као серија предавања и радионица о актуелним темама у области технике, током којих ће компаније учеснице, лидери модерних технологија, представити свој начин пословања и области којима се баве. Сва предавања су отворена за све заинтересоване и бесплатна су.

Конференција ће се одржати 15. и 16. априла путем Hopin платформе. Очекује се присуство неколико стотина учесника, претежно студената Електронског и Природно-математичког факултета у Нишу, као и матураната који су заинтересовани да похађају техничке факултете. Како је ове године конференција онлајн, очекујемо присуство великог броја учесника и из остатка Србије.

Желимо да студенте упознамо са две актуелне гране ИТ индустрије које су у данашње време добро плаћене и чији су стручњаци веома тражени.

Овогодишња конференција Technology ’n’ Trends биће посвећена управо тим областима:

  • Web development – развој веб апликација и
  • Game development – развој игрица

Компаније које су подржале овогодишњу конференцију су: Diligent, Better Collective, Product Hive, Ingsoftware, RCMT IT Europe, Mad Head Games и Mad Duck Code. Као и пријатељи догађаја Електронски факултет Универзитета у Нишу, Научно-технолошки парк Ниш и No Limit Hub.

СИЦЕФ је млада студентска организација, коју су основали и воде студенти Електронског факултета у Нишу. Основан је крајем 2011. у оквиру Студентског парламента Електронског факултета, а почетком 2012. регистрован је као независна студентска организација. Организовањем бројних конференција, на којима предавања држе представници компанија, СИЦЕФ додатно образује студенте, приближава их компанијама и на тај начин ствара и јача мрежу квалитетних и амбициозних људи.