Позивамо дипломце, студенте и истраживаче волонтере да се пријаве за стручну праксу, са циљем обогаћивања свог знања практичним искуством у раду на доступним теренским истраживачким пројектима и пројектима заштите са следећим тимовима: Морски сисар, Примењени ГИС, Заштита мора и Микропластика на Архипелагос институту за заштиту мора. Полазници праксе обезбеђују научну подршку за пројекте Архипелагос института и добијају јединствено, практично искуство из области заштите мора.

Пројекти се одвијају у истраживачким базама Архипелагос института на острвима Самос и Липси у источном Егејском мору. Они се баве кључним питањима заштите и научним питањима која се односе на заштиту ретког биодиверзитета региона. Циљ Архипелагос програма праксе је да обезбеди учесницима истраживачко искуство на терену, на тај начин директно доприносећи будућности овог јединственог екосистема.

Свака стручна пракса је усмерена на развијање лидерских способности студената, као и њихових способности за независно истраживање и учење, које повећавају шансе за запослење.

За пријаву је потребно послати примерак кратке биографије, пропратно писмо и једно писмо препоруке на admissions@archipelago.gr