Биохемијско друштво Србије (БДС) активно је више од 40 година, са сталним порастом броја чланова. Током претходних десетак година чланови друштва, запослени на природно-математичким, медицинским и фармацеутским факултетима и у водећим научно-истраживачким институтима Србије својом активношћу у својим матичним институцијама, самом друштву и ван граница наше земље подижу ниво биохемијских истраживања и презентованих радова.

Претходне конференције, одржаване на Хемијском факултету у Београду, као и 2018. године у Ректорату Универзитета у Новом Саду, биле су веома успешне, са сталним порастом броја учесника, тако да је на претходној конференцији било стотинак учесника из свих научно-истраживачких установа Србије у којима се запослени баве биохемијом, а било је и учесника из иностранства.

Овогодишња, IX конференција БДС, одржана је у Београду, у Kоларчевој задужбини и на Хемијском факултету. Током три дана учесници из наше земље и иностранства (Велика Британија, Немачка, Мађарска, Словенија, Хрватска, Турска, Шпанија) су, кроз пленарна и предавања по позиву, као и кратка излагања и постер сесије, представили своје резултате у области биохемије и сродних наука (Life Sciences).

Наш факултет био је један од коорганизатора ове конференције, а резултате својих истраживања су представили и истраживачи са ПМФ у Новом Саду, као и студенти основних, мастер и докторских студија биохемије. Др Наташа Симин је одржала предавање по позиву, а студенткиња докторских студија биохемије Татјана Мајкић је усмено изложила део својих истраживања остварених у сарадњи са ментором, проф. Иваном Беара.

О великом успеху конференције можда се може боље стећи утисак ако се прочитају извештаји у медијима.